Babyplan hjerte logo

Venterummet – podcast sæson 3

Venterummet sæson 3

I denne sæson handler det bl.a. om ufrivillige aborter, æg- og sæddonation.


Afsnit 8: Mette (46 min.)

Mette er ægdonor. Hør den smukke historie om, hvilke overvejelser, der ligger bag beslutningen om at give sine æg til en, der mangler?


Afsnit 7: Lone og Thomas (46 min.)

I dette afsnit taler vi med to skønne kunder fra Dittes frisørsalon. De er ikke lykkedes med at få deres egne børn, og da adoption nærmede sig, valgte de det fra. Kan man leve et lykkeligt liv uden de børn, man drømte om?


Afsnit 6: Vinnie Overgaard Aistrup (54 min.)

I dette afsnit taler vi med Vinnie, som ikke ønsker sig børn. Hvorfor vil hun ikke have børn, og hvordan bliver hun mødt i det. Vinnie får alle de “trælse” spørgsmål af os for at vi kan guide andre til, hvordan man hensynsfuldt tilgår emnet. Vinnie søgte på Tinder efter en mand som ønskede børn, lyt med og hør, hvorfor.

Afsnit 5: Donorchild Emma Grønbæk (54 min.)

I dette afsnit møder vi Emma Grønbæk. Emma fortæller om hvordan hendes liv som donorbarn har været, hvad der har været godt og skidt, og om hvordan hendes forældre altid har været åbne og ærlige omkring netop hendes måde at komme til verden på.


Afsnit 4: Frej Prahl (1 t. 16 min.)

I dette afsnit taler vi med psykolog og parterapeut Frej Prahl om, hvordan vi holder gnisten i forholdet og bliver bedre til at kommunikere… Vi får en super spændende og sjov snak, hvor vi kringler os igennem følelsen af at være både mand og kvinde.


Afsnit 3: Susie Cowan (1 t. 5 min.)

Solomor med dobbeltdonation Susie Cowan. I dette afsnit snakker vi med Susie, der har en knap 2 mdr gammel ønskebaby, Susie har nemlig fået en kæmpe gave fra både æg- og sæd donor. Vi snakker om vejen til hendes skønne søn og det system, man møder.

Venterummet podcast S3E2Afsnit 2: Joan Ørting (1 t. 24 min.)

Joan Ørting, sexolog og parterapeaut. I dette afsnit taler vi om sex. Hvilket erotisk sprog har vi, og hvordan taler vi sammen om så vigtigt et emne – især når vi ønsker at lave en baby.

 

Venterummet podcast S3E1

Afsnit 1: Ole Bjarne og Caroline (1 t. 41 min.)

Ole Bjarne Christiansen, professor og overlæge, og Caroline Nørgaard Pedersen, læge og phd-studerende. Fra Aalborg Universitetshospital, Vestdansk center for gentage, ufrivillige aborter. I dette afsnit møder vi Ole Bjarne og Caroline, der forsker i aborter og forskellige behandlingsmetoder. De søger netop kvinder i fertilitetsbehandling, som har mistet mindst 2 gange. Dette er et utroligt spændende afsnit, hvor vi lærer en masse om, hvad der sker på forskningen indenfor aborter, og Dittes drøm om et kommende barn ser fornuftig ud, trods det at hun har fået en ny kæreste.

I Venterummet taler vi om alt det, vi normalt ikke deler

Søstrene Ditte Marie (32 år) og Anne-Kirstine (39 år) taler åbent om deres erfaringer og tanker i forbindelse med projekt baby – også alt det, vi normalt ikke deler med andre.

Ditte Marie, der er kendt fra tv-serien ’Fede Forhold’ på DR1. Hun har haft 4 ufrivillige aborter og er stadig ikke gravid.

Anne-Kirstine har en søn på 14 år. Hun har haft en spontan abort. Hun er til daglig forsker og kan finde fakta om alt. Derfor er podcasten altid krydret med fakta fra videnskaben.

Samtalerne kredser om søstrenes personlige erfaringer, samtaler med andre, om Ditte Maries brevkasse og de fakta, som Anne-Kirstine finder frem i hver podcast.

Lyt til tidligere sæsoner

Venterummet S4 »

Venterummet S2 »

Venterummet S1 »

Babyplan sponsorerer samtalepodcasten Venterummet.dk, fordi podcasten gennem berigende samtaler sætter ord på de mange følelser, tanker og overvejelser, som rigtig mange kvinder har, men ofte går med helt alene. Podcasten deler samtidig ud af gode erfaringer og nyttig viden.

 

(Fotograf Jonas Normann )