Er min Babyplan test positiv?

Her kan du sende et billede af din test til kontrol - og samtidigt hjælpe andre!

Få en anden persons mening om resultatet af din Babyplan graviditetstest eller ægløsningstest

Mange kvinder har aldrig set til positiv graviditetstest eller ægløsningstest. Så der kan let opstå tvivl når man skal prøve at aflæse og forstå resultatet de første gange. Det er ikke altid man har lyst til at hente hjælp hos sin veninde, søster eller mor på dette stadie, men du kan sende et billede til os og samtidigt hjælpe andre, der sidder i samme situation.

Når du sender billedet til os skriver vi hurtigst muligt en personlig mail tilbage til dig med vores skøn af resultatet. Efterfølgnede poster vi dit billede i vores galleri så andre også kan kan få gavn af det.

» Billeder af positive graviditetstest

» Billeder af positive ægløsningstest

Hvordan tager du et godt billede af testen?

Det kan være svært at få et godt billede af testen, især når det er mørkt. Her får du et par råd til at tage et godt billede.

 1. Forsøg så vidt muligt at tage billede af testen i dagslys, fx ved at lægge den i vinduskarmen. Det er selvfølgelig ikke altid muligt hvis en test tages når det er mørkt. 
 2. Slå blitz fra når billedet tages i elektrisk lys hvis det bliver overeksponeret. Det betyder at detaljer bliver udvaskede af det hårde lys, hvilket ændrer farver negativt. Sørg derfor for et ensartet hvidt lys uden for store skygger.
 3. Indstil fokus så testens resultatet er i fokus.
 4. Lad være med at zoome da det kan få billedet til forekomme grynet eller sløret og sørg for at gå hele testen med i billedet.
 5. På de fleste smartphones er det muligt at redigere billeder i fotoappen. Her kan du ofte få et bedre foto ved at indstille billedets eksponering, kontrast eller invertering af farverne.

Godt billede af test
Eksempler på gode billeder. Testen på billeder er en Babyplan Tidlig Graviditetstest med falsk resultat.

 • VIGTIGT: Testresultaterne skal aflæses inden for 5 minutter

 • Sørg for at tage billedet af testen inden der er gået 5 minutter fra du udførte testen. Selvom et positivt resultat ikke skulle ændre sig i flere dage, så kan et negativt resultat ændres til et positivt (falsk positivt) inden for få minutter efter testperioden.
 • Det er derfor altid bedst at aflæse resultaterne inden for 5 minutter og herefter smide testen ud for at undgå forvirring.

  Udfyld formular og send billede af testresultat

  Svar på følgende spørgsmål så godt du kan. Er du i tvivl om spørgsmålet? Få hjælp her

  Vælg hvilken type test du har taget:

  1. Hvor lang er din cyklus?

  2. Hvornår i din cyklus har du taget testen?

  3. Har du taget billedet af testen inden der er gået 5 minutter fra du udførte testen?*
  JaNej

  4. Andre kommentarer

  5. Upload et eller flere billeder af testen her*:
  (Filstørrelse: Maks 5 MB. Filtype: jpg, jpeg, png, gif)

  Navn*

  E-mail*

  Jeg accepterer vilkår.* Bekræft her at du giver tillladelse til at vi må poste dit billede på vores hjemmeside så andre kan se hvordan en positiv/negativ test ser ud. Vi poster ikke dit navn eller email, men om testen på billedet er positiv eller negativ. Læs også vores persondatapolitik.

  * Feltet er obligatorisk.

  Dette site er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privat Politik og Servicevilkår gælder.

  Svartid på e-mail som modtages på hverdage mellem kl. 9 og kl. 15 (kontortid) er oftest blot 10-60 min., men der kan forekomme travlhed og i såfald får du svar inden for 6 timer.


  FAQ: Er du i tvivl om hvordan du skal svare på spørgsmålene i formularen ovenover kan du hente hjælp her:

  Hvornår starter din cyklus?

  Din første dag i din cyklus er regnet fra første blødningsdag.

  Længden på din cyklus

  Længden af din cyklus er den periode, der går mellem den første blødningsdag (Cyklus Dag 1) i en periode til dagen inden din næste blødning starter.

  En normal cyklus

  En normal cyklus er mellem 21-35 dage, men kan godt svinge med op til 5 dage fra gang til gang hos den samme kvinde. Du kan beregne din ægløsningscyklus via vores ægløsningsberegner

  Hvornår har man ægløsning?

  Ægløsningen sker ca. midt i din cyklus. Det præcise tidspunkt er forskelligt fra person til person.

  Hvornår du skal starte med ægløsningstest?

  Hvornår i din cyklus, du skal starte med at lave ægløsningstest afhænger af længden på din cyklus. Når du starter med at teste, skal du teste hver dag, indtil ægløsningstidspunktet er fundet.

  Kender du længen af din cyklus, skal du starte med at teste fra den dag, hvor der er 16 dage til din næste menstruation begynder. Er din cyklus 28 dage, så skal du starte med at teste på dag 12 (regnet fra første blødningsdag).

  Menstruationscyklus på 28 dage – start med at teste på dag 12.
  Grafik: Menstruationscyklus på 28 dage – start med at teste på dag 12.

  Kender du ikke længen af din cyklus, bør du begynde at teste fra dag 10 (regnet fra første blødningsdag).

  Det er vigtigt at starte med at teste på det rigtige tidspunkt. Starter du for sent, så kan din ægløsning allerede være overstået. Begynder du at teste for tidligt kommer du til at bruge for mange test uden nogen grund.

  Hvordan du bruger du en ægløsningstest?

  Se denne video om hvordan du bruger en ægløsningstest strimmel.

  Hvornår tager du en graviditetstest?

  De fleste gravide kvinder kan få et positivt resultat sidste dag i deres cyklus (altså dagen før forventet menstruation).

  Men eftersom vi alle er forskellige, kan nogle kvinder allerede se et positivt resultat flere dage før forventet menstruation og andre først nogle dage efter. Det kommer helt an på hvor meget graviditetshormon man producerer.

  Visse graviditetstest er ekstra følsomme og kan tages inden forventet menstruation og detektere graviditet; såsom Babyplan tidlig graviditetstest og Clearblue test, som kan tages op til 5 dage før forventet menstruationsdag.

  Tester du tidligt og får et negativt resultat, kan du stadig være gravid – det kan bare skyldes at graviditetstesten ikke kan registrere det endnu. Vent indtil dagen før forventet menstruation, eller mindst tre dage mere inden du tester igen. Se grafikken nedenfor som viser hvornår du kan tage en graviditetstest og få et positivt resultat når din cyklus er 28 dage.

  Hvornår tager du en graviditetstest?
  Grafik: Menstruationscyklus på 28 dage – Test på dag 28, men et positivt resultat kan også forekomme flere dage før hos nogle kvinder.

  Hvordan bruger du en graviditetstest?

  Se hvordan du bruger en Babyplan graviditetstest strimmel i denne video.