Sædkvalitetstest

Mange mænd har dårlig sædkvalitet – helt uden at vide det. Netop dårlig sædkvalitet er én af hovedårsagerne til, at 2 ud af 3 par har svært ved at opnå graviditet. Det er en god ide, tidligt i forløbet, at få afklaret, hvad årsagen til den udeblivende graviditet kan være, da tid er en vigtig faktor, især for kvinden. En sædkvalitetstest kan hjælpe jer til at komme hurtigere igang med den rigtige behandling hvis sædkvaliteten viser sig at være nedsat.

Se udvalget af sædkvalitetstest herunder og køb dine varer i dag. Hvis du har spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive eller ringe til kundeservice.

Hvordan virker en sædkvalitetstest?

Det er lidt forskelligt hvordan en sædkvalitetstest virker og hvad resultatet viser alt efter hvilket mærke du vælger. En Babyplan sædkvalitetstest er en såkaldt screeningstest og kan analysere om manden har tilstrækkeligt med sædceller pr. milliliter sæd. Hvortil en SwimCount sædkvalitetstest også kan måle hvor mange sædceller der er i stand til bevæge sig (svømme) pr. ml. sædprøve. ExSeed Health er envidere den eneste mandlige fertilitetstest, som måler præcist på antal og kvalitet af sædceller og samtidigt har et personaliseret livsstilsprogram udviklet af diætister og læger. Dermed kan du isolere problemet og tilpasse din livsstil efter ekspertråd, der er skræddersyet til lige netop din sædkvalitet.

Undgå skuffende negative graviditetstests

Generelt siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at for mange par med fertilitetsproblemer venter alt for længe med undersøgelser for at lære, hvorfor de ikke bliver gravide. Tidsfaktoren – og især kvindens alder – er imidlertid meget vigtig, når det kommer til behandling af infertilitet. Kvinders fertilitet falder dramatisk med alderen, og det er derfor vigtigt at søge behandling så tidligt som muligt. SwimCount sædkvalitetstest giver et hurtigt og pålideligt resultat om mandens sædkvalitet og giver dermed en genvej mod den rigtige behandling i stedet for et ”vent og se” for længe.

Hjemmesædtest

Med en sædkvalitetstest fra Babyplan bedømmes sæden ud fra, om den ligger over eller under WHO’s fastsatte grænse på 15 millioner sædceller pr. ml. sæd. Hvis mandens sædkvalitet ligger over, vil testen vise et positivt resultat. Hvis mandens sædkvalitet ligger under dette niveau, vil testen omvendt vise et negativt resultat.

Sædkvalitetstesten fra Babyplan har en nøjagtighed på mere end 97% ved et positivt resultat, ligesom sædkvalitetstesten er mere end 91% nøjagtig ved et negativt resultat. Med en sædkvalitetstest fra Babyplan er det derfor muligt at få en god indikator for, om mandens sædkvalitet er normal, vurderet på baggrund af mængden af sædceller.  

Babyplans sædkvalitetstest er en brugervenlig hjemmetest, der gør det nemt og bekvemt at teste sin sædkvalitet. Babyplans sædkvalitetstest er udarbejdet som en screeningtest, der i løbet af ganske få minutter indikerer, om mandens sædkvalitet er normal eller nedsat.

Nedsat fertilitet p.g.a. skrøbeligt DNA i sædcellerne

En almindelig undersøgelse af sæden med en sædtest undersøger ikke DNA’et i sædcellen. Det er afgørende, at sædcellens DNA er robust. Ellers kan DNA’et gå i stykker, inden sædcellen har befrugtet ægget – resultatet er så, at der ikke opstår graviditet eller, at I oplever en spontan abort.

DNA’et i dine sædceller kan du undersøge med en Babyplan SDI-test. Du kan lave sædprøven hjemme, hvor den nedfryses i en beholder, som efterfølgende sendes til laboratoriet SPZ Lab. Med denne test får du en præcis bestemmelse af din fertilitet og konkrete råd!