Ægløsningsberegner

Hvornår er dine chancer for graviditet størst?


Beregn din ægløsning med vores ægløsningsberegner og find ud af, hvornår du har størst chance for at opnå graviditet. Ved hjælp af ægløsningsberegneren kan du hurtigt og præcist få et overblik over din cyklus og føre ægløsningskalender, så du kan finde frem til de dage, hvor du er mest fertil.

Beregn ægløsning

Første dag af din sidste menstruation

Længden på din cyklus

Hvornår kan du blive gravid?

Kvinder er kun frugtbare i en relativt kort periode i hver cyklus. Derfor er det også vigtigt at have en ægløsningskalender, der kan give et overblik over, hvornår på måneden du er allermest fertil, hvis du ønsker at blive gravid. En kvinde har i gennemsnit ægløsning 400 gange i løbet af den periode i hendes liv, hvor hun er frugtbar og har mulighed for at blive gravid. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvornår den enkelte har ægløsning og derfor kan det være en fordel at føre en ægløsningskalender. Man ved allerede, at ægløsningen normalvis finder sted 12-16 dage før kvinden skal have sin næste menstruation, men det kan altså stadigvæk variere fra kvinde til kvinde.

Symptomer på ægløsning

Nogle kvinder oplever en række symptomer, når de har ægløsning, hvorimod de fleste kvinder slet ikke mærker nogen forandring i kroppen og ej heller oplever nogle fysiske tegn på, at ægløsningen er på vej. Det kan derfor være svært helt præcist at vide, hvornår man har ægløsning, hvis ikke man tager en ægløsningstest, tests med en digital ægløsningsberegner eller på anden vis har overblik over sin ægløsningskalender.
Der findes forskellige måder hvorpå du kan teste om du har ægløsning og derved få overblik over din ægløsningskalender. Du kan enten vælge at teste med en decideret ægløsningstest, der måler LH-hormonet (Luteinizing Hormone) i urinen. Disse typer tests kan være digitale, eller være udformet som enten stav elle strimmeltest. Se vores udvalg af ægløsningstests lige her. Du kan også vælge at bruge andre metoder, så som at undersøge udflåd fra skeden, tage din temperatur hver morgen osv. Men du kan også vælge at få det fulde overblik over din ægløsningskalender ved at bruge en digital ægløsningsberegner.

Beregn ægløsning med online ægløsningsberegner

Hvis du slet ikke oplever nogle symptomer på ægløsning, kan det være en rigtig god idé først at udregne din periode for ægløsning ved at bruge en digital ægløsningsberegner. Vores online ægløsningsberegner kan være med til at give en idé om, hvornår i din cyklus du er mest fertil. Den online ægløsningsberegner fungerer sådan, at du blot skal indtaste din sidste menstruations første dag og angive længden på din cyklus. Ud fra disse datoer kan ægløsningsberegneren regne sig frem til de datoer i din menstruationscyklus, hvor du er mest frugtbar.

Optimér dine chancer for graviditet med ægløsningskalender

Når du først kender datoerne for, hvornår ægløsningsberegneren mener du er mest fertil i din cyklus, kan du optimere dine chancer for graviditet yderligere. For at sikre sig, at man har samleje på de helt rigtige datoer i ens cyklus, kan det være en god idé at teste sit LH-niveau i urinen vha. en ægløsningstest. Ved først at beregne sin ægløsning, for dernæst at teste på netop disse dage med en ægløsningstest, har du større chancer for at ramme plet og opnå graviditet.

Vær på forkant med ægløsningen

Som tidligere nævnt, findes der en række forskellige typer af ægløsningstests. Hvis du gerne vil være lidt på forkant med din ægløsning, kan det være en fordel at vide lidt tidligere, hvornår ægløsningen er på vej. Det kan du finde ud af ved at bruge en digital ægløsningstest fra Clearblue, der i stedet for kun at måle på ét hormon i urinen, som de almindelige stav- og strimmeltests, måler på koncentrationen af to forskellige hormoner. Denne kombination gør, at du kan finde ud af hele 2 dage tidligere – sammenlignet med brugen af almindelige ægløsningstests – om din ægløsning er på vej.