Ægløsning og temperatur

Du kan bruge temperaturmetoden for at finde ud af hvornår du har ægløsning i din cyklus.

Ved at måle din temperatur hver morgen kan du se hvornår ægløsning er sket. Efter du har haft ægløsning vil din kropstemperatur stige en anelse (mellem 0,2 – 0,5 grader)

Hvordan finder jeg ægløsning ved hjælp af min temperatur?

Du skal hver morgen, inden du står ud af sengen og efter du har sovet mindst 5 timer måle din temperatur. Det er vigtigt at du måler temperaturen på den samme måde hver dag og anvender det samme termometer hver gang.

Det er også bedst hvis du kan måle temperaturen på cirka samme tidspunkt hver dag.

Babyplan Digital Termometer med bøjelig spids

Babyplan Digital termometer med bøjelig spids og 2 decimaler

Skriv dine temperaturer ned i et skema, så du kan få et overblik over hvordan temperaturen ser ud i din cyklus og hvornår temperaturen stiger.

Temperaturen kan sagtens variere en anelse fra dag til dag, så derfor har man lavet en tommelfingerregel – 3 over 6 reglen – som du kan bruge for nemmere at kunne overskue hvornår du har haft ægløsning.

Når du har registreret 3 sammenhængende dage med temperaturer, som har været højere end de sidste 6 dage, kan man regne med at der er sket en ægløsning.

Ægget kan befrugtes op til 24 timer efter ægløsning.

» Få en guide til temperaturmetoden og download et skema til at holde styr på dine målinger.

Termometer sammen med ægløsningstest

Et digitalt termometer er et effektivt supplement til dine ægløsningstest. Når du bruger et termometer sammen med ægløsningstest til at teste for ægløsning, bliver dine resultater endnu mere præcise, og dine chancer for graviditet bliver større.

Øg dine chancer for graviditet med en ægløsningstest

Øg dine chancer for graviditet med en Babyplan ægløsningstest