Hvornår siger man at man er gravid?

Ja, det er et af de mest stillede spørgsmål omkring graviditet, tro det eller ej! Hvornår du vælger at sige noget, er helt op til dig! Ingen andre.

Nogle siger det med det samme, så snart testen er positiv. Andre venter i nogle uger, til uge 6-7 og graviditeten føles mere virkelig. Andre siger det når de nærmer sig uge 12-13 og den største risiko for spontan abort er ovre. En del siger det et godt stykke tid efter uge 13 og nogle vil ikke sige noget før efter den første ultralyd, hvilket normalt sker omkring uge 16-18.

Uanset hvornår du vælger at sige noget er din (jeres) beslutning. Lad dig ikke slå ud af overtro eller forudindtaget meninger. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert og det er dit/jeres barn.

Mange af dem som siger det tidligt vil at omgivelserne, familie, venner og endda kollegaer, kan glæde sig sammen med sig allerede fra begyndelsen, og andre tænker også praktisk og syntes det er praktisk hvis mange ved det hvis noget skulle gå skævt.

Køb folsyre her

Køb babyplan folsyre her

Skal jeg sige det til min arbejdsgiver?

Loven siger at man skal informere sin arbejdsgiver senest 3 måneder før forventet fødselsdato. Hvis du gør det før det, er igen op til dig. Det kan måske være god ide at give arbejdsgiveren besked i tilpas god tid til at der kan planlægges en erstatning eller så arbejdsgiveren ikke får problemer hvis du skulle blive sygemeldt. Men i sidste ende er det dig der afgør hvad der føles bedst for dig.