Forkølelse

Er det farligt at være forkølet og gravid?

Normale infektionssygdomme som forkølelse og influenza under graviditeten er ikke farlige for fostret/barnet.

Kan man hoste ægget løst eller skade babyen hvis man hoster?

Nej, man kan ikke hoste et embryo ud som er fæstnet i livmodervæggen. Hvis du har en meget kraftig hoste kan det dog stikke og give smerter i livmoderens sener. Tal med din jordemoder eller apoteket om hvilket hostelindrende medicin du må tage.

Køb folsyre her

Køb babyplan folsyre her

Er det farligt at have feber når man er gravid?

Ved høj feber under den tidlige graviditet, er det lidt svært at svare på. Man har tidligere sagt at høj feber under den tidlige graviditet måske kan øge risikoen for spontan abort. Det har vist sig at kunne forekomme hos visse dyr. Studier lavet de seneste fem år har dog vist at feber ikke er hyppigere hos dem som har oplevet spontan abort tidligt i graviditeten. I et stort studie fra Danmark kunne man konstatere at 1/5 af kvinderne havde haft feber i de første fire graviditetsmåneder og at der ikke var nogen sammenhæng mellem feber og spontan abort.

Hvis du har feber skal du tage febernedsættende medicin. Hvis du køber håndkøbsmedicin, for eksempel mod forkølelse eller hovedpine, spørg da på apoteket eller din jordemoder hvilket præparat der er bedst når man er gravid.