Fertilt udflåd

Hvad er fertilt udflåd?

I en kvindes livmoderhals dannes der udflåd under hele kvindens cyklus.

Du vil opleve at der kun er meget lidt udflåd lige efter du har haft din menstruation. Derfor siger man ofte at denne periode består af “de tørre dage”.

Når du nærmer dig ægløsning vil produktionen af udflåd stige og det vil ændre udseende, så det bliver mere vandigt og fleksibelt i konsistensen. Og samtidigt bliver mere klart i farven. Derfor kalder man disse dage for de “våde dage”.

Øg dine chancer for graviditet med en ægløsningstest

Øg dine chancer for graviditet med en Babyplan ægløsningstest

Du vil ofte vide hvornår denne periode starter, fordi du føler dig meget mere fugtig mellem benene end på et hvilket som helst andet tidspunkt i din cyklus.

Ca. 4 dage efter din ægløsning vil mængden af dit udflåd atter blive reduceret og en ny periode med “tørre dage” er påbegyndt.

Sådan finder du ud af hvornår du kan blive gravid

Hvis du vil finde ud af hvornår du har chance for at blive gravid kan du holde øje med hvordan din udflåd ændrer sig gennem cyklus. Det kan være nødvendigt at du øver dig nogle måneder for at lære din krop at kende.

Hver morgen fører du en finger ind i din skede så du kan få fat i lidt af sekretet der er derinde.

Kik på det, bedøm hvor meget der er og hvordan det ser ud.

Når du nærmer dig din ægløsning vil dit udflåd blive mere fleksibelt og ligne rå æggehvide. Hvis du presser udflåd mellem tommelfinger og pegefinger og derefter langsomt fjerner fingrene fra hinanden, kan du få en fornemmelse af hvor fleksibelt dit udflåd er den pågældende dag.

Når du har den største chance for at blive gravid vil der mellem fingrene opstå en slags “slim-bro”, som kan blive 3-6 cm lang inden den går i stykker.

Det er et tydelig tegn på at din krop nu er fertil og at man har en stor chance for at kunne blive gravid. Udflåden hjælper faktisk sædcellerne på vej til ægget.

» Læs mere om hvordan du ved at registrere konsistensen af dit livmoderhalsslim og kropstemperatur kan forudsige din ægløsning.