Svenske Alexandra deler sine erfaringer med Babyplans test

FAQ med svenske Alexandra

AlexandraAlexandra er 35 år og bor i Skåne med Mattias som er 43 år. De har lille Elliot og to katte. Elliot kom til verden i 2017. Alexandra har en lidt højere AMH-værdi end normalt. Det betyder, at hun ikke altid få ægløsning. Hun og Mattias har derfor forsøgt i tre år på at få en lillebror eller lillesøster og indgik i starten af 2021 et samarbejde med Babyplan. 

I denne FAQ har vi samlet Alexandras oplevelse og erfaringer med Babyplans produkter under sin rejse for ønskebarnet. Følg også Alexandra på Instagram _kampenmotminkropp_ hvor hun deler sine tanker og erfaringer.

1. Hvad har du/I gjort for at øge jeres chance for at blive gravid?

Når man som os har forsøgt længe, så vil man gerne gøre alt, hvad man kan for at øge chancen. Vi har derfor prøvet mange forskellige ting for at blive gravid herunder Bisolvon-metoden (et slimløsende lægemiddel), kosttilskuddet Gelé Royal (også kaldet dronningegelé), at ligge efter samleje og Letrozole for at stimulere ægløsning. Herudover selvfølgelig ægløsningstest, fertilitetsglidecreme, folsyre fra Babyplan.

2. Hvorfor indgik du et samarbejde med Babyplan? Kendte du til Babyplans produkter inden?

Ja, jeg kendte Babyplans produkter i forvejen og var virkelig glad for dem og ville rigtig gerne anbefale Babyplans test til andre. På markedet findes desværre test, som altid viser svage streger, men det gør Babyplans test ikke. De er meget mere tydelige, og man får klart svar.

3. Har du/I haft en strategi for, hvordan du skal blive gravid?

Nej, vi har ikke rigtig haft en strategi med en plan måned for måned. Vi har selvfølgelig prøvet rigtig meget, og så har jeg holdt nøje øje med, hvornår jeg har haft ægløsning, så vi bedre kunne ramme det lille vindue, hvor man er frugtbar.

4. Hvad er dine erfaringer med ægløsningstest?

Jeg har god erfaring med ægløsningstest fra Babyplan. Her kan du se, når kroppen er klar til ægløsning, så du ved, hvornår er mest frugtbar og skal begynde at have samleje.

Man kan jo også bare have samleje regelmæssigt, men jeg kan godt lide at have mere kontrol over situationen. Så jeg vil absolut anbefale brugen af ægløsningstest, så du kan se, at kroppen i det mindste får en LH-stigning (som det jo kræves for at kunne få ægløsning).

Mit bedste råd er nok, at man ikke skal tage for givet, at en LH-stigning sker den samme dag i hver eneste menstruationscyklus. Nogle gange kan det ske tidligere og andre gange senere. Nogle gange sker det desværre slet ikke. Men så ved man, at man måske skal søge hjælp.

Mange mennesker tror, ​​at du har ægløsning, bare fordi du har en positiv ægløsningstest. Selvom du har en LH-stigning, betyder det ikke, at du har ægløsning. Det ved du kun ved at måle din kropstemperatur eller blodprøver. Og måske sker selv ægløsning kun efter den positive test. Ikke på samme tid.

5. Hvad synes du om graviditetstesten? Foretrækker du Babyplan stav eller strimmel?

Graviditetstest fra Babyplan er lige så tydelige og nemme at aflæse som ægløsningstest. Der er andre mærker på markedet, som altid giver en svag testlinje, og som får en til at tro, at man er gravid, når man faktisk ikke er det. Det giver falsk håb. Men det gør Babyplans test ikke. Det er rigtig gode og pålidelige.

Jeg tror, at jeg foretrækker Babyplan Stav, fordi det er lettere at holde den, og det er lettere for urinen at ramme den absorberende stav. Det betyder ikke noget, at urinen kommer længere op, fordi selve testen er beskyttet af staven. Men når det er sagt, så synes jeg både Babyplan stav og stimmel fungerer godt. Man kan jo også sagtens opsamle urin i et krus og teste med strimlen.

6. Har I prøvet Babyplan sædkvalitetstest?

Ja, sædkvalitetstesten fungerede rigtig godt, og vi var meget tilfredse med den. Der var meget tydelige instruktioner, og testen viste et klart svar. Vi har også prøvet et andet mærke, men det fungerede slet ikke. Der var ingen klare instruktioner, så vi gjorde det formentlig helt forkert.

7. Har I prøvet Babyplan fertilitetsgel?

Vi har brugt det hver eneste gang. Det fungerer rigtig godt for os.

8. Vidste du, at nogle fertilitetsgel er skadelige for sæden, hvis man ønsker at blive gravid?

Ja, det lærte jeg for et stykke tid siden, hvor vi afprøvede en anden fertilitetsglidecreme på markedet, som vi synes var god. Desværre fik jeg et tip om en video på YouTube, hvor de havde testet netop denne glidecreme og fundet frem til, at det dræber al sæd. Så stoppede vi med at bruge det med det samme. Jeg var ret chokeret og vred over, at det var ’falsk reklame’.

9. Havde du hørt om Babyplan Ultralydsmonitor, da du hørte om Babyplans produkt?

Nej, det havde jeg slet ikke hørt om. Men det ser rigtig spændende ud, at man selv kan lytte derhjemme, så det vil jeg helt sikkert prøve den dag, jeg forhåbentlig bliver gravid igen. Jeg ville være rigtig spændt på at teste den og se, hvordan den virker. Det ser rigtig nemt ud.