Menstruation selvom man er gravid

Kan man få menstruation når man er gravid?

Det er muligt at få menstruation selvom man er gravid, men det er usædvanligt. Man plejer at sige at menstruationen så er mere sparsom, men det kan selvfølgelig være forskelligt fra person til person.

Hvorfor får man menstruation hvis man er gravid?

Ja, det er ikke et let spørgsmål at svare på, men vi prøver. Som så meget andet i vores krop styres forskellige funktioner af hormoner. Under en graviditet er progesteron fra det gule legeme meget vigtig. Hormonet fra det gule legemes opgave er at signalere til hypofysekirtlen at man er gravid og stoppe menstruationen. Engang i mellem synes signalerne dog at være en smule diffuse og man kan derfor bløde en lille smule. Blødningen kommer nemlig cirka samme tid som man skulle have haft menstruation hvis ikke man var gravid.

Man kan også bløde en smule af andre årsager, for eksempel på grund af et bristet blodkar i skeden eller fra livmoderhalsen.

Køb folsyre her

Køb babyplan folsyre her

Hvad skal jeg gøre hvis jeg er gravid og bløder?

Alle blødninger, store som små, under graviditeten skal jordemoderen informeres om. Det er bedre at ringe en gang for meget end en gang for lidt! Hvis du ikke får fat i din jordemoder så kan du henvende dig på sygehuset.