Kan man påvirke hvilket køn det bliver?

Shettlesmetoden

Shettlesmetoden, som af tilhængere siges at være 75% sikker, går ud på at drenge sædcellerne (bærere af Y-kromosomet) er hurtigere men lever kortere end pige sædcellerne (bærere af X-kromosomet) som er langsommere men overlever længere.

Så hvis du vil have en dreng skal du have samleje så tæt på ægløsningen som muligt. Hvis du vil have en pige skal du have sex et par dage inden ægløsningen.

Whelanmetoden

Whelanmetoden, som af tilhængere anses for at være 68% sikker for drenge og 56% for piger, går ud på det modsatte af Shettlesmetoden.

Teorien er at biokemiske forandringer som danner drenge sædceller sker tidligere i en kvindes menstruationscyklus, så hvis du vil have en dreng skal du have samleje fire til seks dage før din basale kropstemperatur begynder at stige.

Basal kropstemperatur er din kropstemperatur når du vågner om morgene og før du står op.

To til tre dage efter din ægløsning får hormonerne din krop din basale kropstemperatur til at stige en anelse.

Hvis du vil have en pige skal du have samleje to til tre dage inden ægløsningen.

Køb Babyplan Tidlig Graviditetstest her

Køb Babyplan Tidlig Graviditetstest Stav her

Italienske forskere tror på årstiderne

Ifølge italienske forskere fødes der flere drenge i de gunstige sommermåneder.  Det er naturens måde at hjælpe de svageste fostre på, drengene.

Drengefostrene er mere følsomme end pigerne, og flere drengefostre mislykkedes under graviditeten. Den menneskelige krop forsøger også at modvirke det, og ud af 1000 graviditeter er 511 fostre drenge og 489 piger.

Forskere Poloclinico i Modena i Italien hævder nu at selve naturen hjælper de svage drengefostre til at overleve. I perioden mellem september og november bliver 235 fostre til drenge og kun 465 til piger.

Det betyder at på den tid af året hvor klimaet er bedst for nyfødte, i sommermånederne, fødes der flest drenge.

Naturen forstår at drengefostre og nyfødte er mere sårbare end pigerne og forsøger at give drengene et forspring, siger Dr. Angelo Cagnacci.

Forskerne har set på statistik fra mere end 14,000 fødsler.

De konkluderer at hvis du vil have en dreng i den her del af verden øges dine chancer hvis du forsøger at blive gravid mellem september og november.

Selv om antallet af befrugtninger er lavere i marts, april og maj, så er det i de her måneder at du har den største chance for at få en datter, siger Dr. Angelo Cagnacci.

Har man større chance for at få et barn af samme køn?

Der er information der siger at der er 70% (der findes mange forskellige tal men 70% læser man tit om) mere sandsynligt at få et barn af samme køn som det foregående barn, men en undersøgelse foretaget af US Dept of Labor med 6000 amerikanske familier som grundlag viste at der ingen sandhed er bag den påstand.

Der fødes, i princippet i alle lande jorden rundt, 51% drenge og 49% piger.

Hvorfor naturen gør det således er omdiskuteret, men en teori påstår at det skyldes at drenge generelt er mere ømtålelige (drenge har en mindre sandsynlighed for at overleve det første år og mænds levetid er kortere end kvinders) og den lille overvægt på 51% er naturens måde at udligne balancen.

En anden teori handler helt enkelt om Shettlesmetoden (se ovenfor), at drenge sædceller er hurtigere og derfor en lidt hyppigere vinder i kapløbet til ægget.

Den amerikanske undersøgelse med 6000 familier som grundlag viste at chancerne i princippet, uanset tidligere børns køn, næsten altid er 50% (51/49).

Sandsynligheden for at få en dreng så ud til at stige lidt efter en pige, undtagen hvis man allerede havde to piger, så var en tredje mere sandsynlig.

Det er som om at det altid, uanset om man allerede har børn og deres køn, er mere sandsynligt at få en dreng på grund af 51/49 princippet.

Statistikken fra Centralkontoret i Sverige (tilsvarende Danmarks statistik) forklarer det hele.

SCB har anvendt flergenerationsregistret og registret over totalbefolkningen for at sammenfatte en tydelig tabel.

Sandsynligheden for at få:
Antal børnKun drengeKun pigerForskellige køn
Et5149
To262450
Tre141175
Fire7687
Fem4394
Kilde:Flergenerationsregistret og Registret over totalbefolkningen

Er graviditeter med drenge mere krævende?

Forskere på et sygehus i Boston, USA, analyserede kostindtaget hos 244 gravide kvinder og fandt ud af et de kvinder der var gravide med drenge havde et:

  • 8% højere proteinindtag
  • 9% højere indtag af kulhydrater
  • 11% højere indtag af animalske fedstoffer
  • 15% højere indtag af vegetabilske fedtstoffer

sammenlignet med kvinder som var gravide med piger.

» Average energy intake among pregnant women carrying a boy compared with a girl

Dette kan tolkes som at kvinder der er gravide med drenge har brug for et højere energiindtag (drenge spiser mere) end de kvinder der er gravide med piger.