Præventionsmidler og deres indvirkning

Når man planlægger at blive gravid og har brugt p-piller, mini piller eller p-sprøjte som præventionsmiddel kan det være en fordel at forstå at disse kan påvirke kroppen i et stykke tid efter du er stoppet med dem.

Der findes kvinder som kan blive gravide selv om de for eksempel bruger minipiller eller p-piller, dog er det ikke så normalt, og der findes kvinder som bliver gravide med det samme efter de er ophørt med brugen af præventionsmiddel.

Dog tager det for de fleste lidt længere tid. Man kan sige det som at kroppen har brug for at finde sig selv igen.

Har man derfor i en periode anvendt nogle af de nedenstående præventionsmidler kan det være en god ide at stoppe et stykke tid inden man planlægger at forsøge at blive gravid. Dette er for at kroppen kan få tid til at komme sig igen.

Hvis man gerne vil beskytte sig mod graviditet i en periode er kondom det bedste alternativ.

Køb Babyplan Tidlig Graviditetstest her

Køb Babyplan Tidlig Graviditetstest Stav her

Hvornår kan man blive gravid efter ophør med mini pillen?

Minipiller hæmmer ægløsningen hos en del kvinder og for disse kvinder kan det betyde 3-4 måneder inden ægløsningen kommer i gang. Men for det meste kan man blive gravid hurtigt.

Cerazette hæmmer ægløsningen i større grad sammenlignet med andre minipiller og som følge deraf kan det tage længere tid inden man kan blive gravid.

Eksempel på normale forekomne bivirkninger er uren hud, uregelmæssige blødninger og udebleven menstruation. Generne forsvinder eller reduceres efter nogle måneder.

Hvornår kan man blive gravid efter ophør med p-piller?

Kombinations p-piller forhindrer ægløsning hos de fleste kvinder.

Når man stoppermed p-piller varierer tiden inden ægløsningen kommer i gang. Det kan dreje sig om op til 3-4 måneder.

Kvinder som har haft ægløsning til trods for at de har taget p-piller kan blive gravide allerede den første måned efter de er stoppet med p-piller.

P-Sprøjte

Hvis man ønsker at blive gravid hurtigt, er det mindre bekvemmeligt med p-sprøjten da det kan tage op til seks måneder, endda helt op til et år efter den sidste injektion, inden ægløsningen kommer i gang.

Hormonstav

Ægløsningen går i gang et par måneder efter staven er taget ud. Så snart ægløsningen er i gang kan man blive gravid.

Spiral 

Spiralen kan fjernes når som helst under en menstruationscyklus hvis man ønsker at blive gravid. Kobberspiralen påvirker ikke ægløsningen overhovedet.

Det betyder at man kan blive gravid allerede den første måned efter man har taget spiralen ud.