Mundherpes

Der findes tilfælde hvor en infektion med Herpes Simplex, type 1, kan give alvorlige symptomer, men det er usædvanligt.

Hvis man er gravid og får mundherpes men blærer for første gang i den sene del af graviditeten eller omkring fødslen, er der risiko for at virus overføres til det nyfødte barn. Da moderen ikke har kunne opbygge antistoffer mod det virus som hun har overført til barnet, kan det få en meget alvorlig herpesinfektion.

Hvis man mistænker moderen for at have en førstegangsinfektion så tages der blodprøver for at bekræfte det. Hvis det er tilfældet behandles kvinden og barnet fødes med antivirus medicin.

Hvis man har tilbagefald af mundherpes under graviditeten er der ingen øget risiko for at barnet bliver smittet da antistofferne så er overført til barnet.

En god forudsætning for at herpes ikke skal give problemer under graviditeten er derfor at fortælle om det til sin jordemoder eller læge, hvis man er vidende om det.

Det er specielt under de første tre måneder at man skal være forsigtig med lægemidler, det gælder alle lægemidler.  En af grundende til det, er at man ser misdannelser uden der er lægemidler involveret, men har man taget noget medicin er det svært at løsrive sig fra tanken om at det måske kunne være undgået hvis jeg ikke havde taget det pågældende lægemiddel.

Derfor bør du altid tale med din jordemoder eller læge inden du tager medicin, hvis du er gravid, tror du er gravid eller hvis du ammer.

Køb folsyre her

Køb babyplan folsyre her

Tips!

For flere, med mundherpes, virker almindelig honning lindrende, og engang i mellem mere lægende end lægemidlerne.

Normale lægemidler mod mundherpes

Det er specielt under de første tre måneder at man skal være forsigtig med lægemidler, det gælder alle lægemidler.  En af grundende er at man ser misdannelser uden der er lægemidler involveret, men har man taget noget medicin er det svært at løsrive sig fra tanken om, at det måske kunne være undgået hvis man ikke havde taget det pågældende lægemiddel.

Derfor bør du altid tale med din jordemoder eller læge inden du tager medicin, hvis du er gravid, tror du er gravid eller hvis du ammer.

Her er links sider hvor du kan finde information om lægemider og graviditet, som kun bør anvendes som reference.

Tag altid kontakt til en jordemoder eller læge hvis du forsøger at blive gravid, tror du er gravid, eller ammer og planlægger at anvende et lægemiddel.