Molar Graviditet – Hvad er det?

Molar graviditet er en mærkelig graviditet eftersom der ikke findes et foster til trods for at maven vokser, i stedet for at der dannes en moderkage dannes der små blæredannelser (molær).

Den molære vækst producerer en stor mængde graviditetshormon, så en graviditetsprøve vil være positiv. Der mangler kromosomer fra moderen og der mangler ofte et foster.

Molar graviditet er hyppigere hos ældre kvinder og i I-lande mere end i U-lande, derfor findes der teorier om at det kan skyldes noget ernæringsmæssigt.

Man får mange symptomer som kan fejlfortolkes som en flerfoldsgraviditet: livmoderen vokser hurtigere end normalt og man får kraftige graviditetssymptomer såsom kvalme, brystspændinger og så videre.

Eftersom livmoderen vokser så hurtigt kan det give smerter i livmoderen. Præ-eklampsi kan også opstå tidligere end normalt ligesom koagulations forstyrrelser.

Blødning kan være det første tegn på molar graviditet, men molar graviditet opdages også let ved en ultralydsundersøgelse.

For at stille diagnosen sammenlignes mavemålet med graviditetslængden, desuden undersøges hjerteaktivitet og fosterbevægelser. Ultralyd fastslår diagnosen.

Når diagnosen er sikker foretages der en udskrabning af hvad der findes i livmoderen.

Øg dine chancer for graviditet med en ægløsningstest

Øg dine chancer for graviditet med en Babyplan ægløsningstest